Nehéz megmondani, hogy mennyire kísérleti-újító, illetve mennyire a már-már hagyományokkal rendelkező indie szcéna dallamvilágának újracsomagolása a zene, amit a Gauntlet Hair nevű duó csinál.

Zenéjük alapja az agyontompított, barlanghangzású elektromos gitár, a háttérben dübörgő minimalista ritmikai mintázatokat követő dob és az indiánkurjantáshoz hasonlatos lüktető ének. Az egész persze a 2010-es évek indie zenéjére jellemző lo-fi csomagolásban: az egész olyan, mintha egy cipősdobozból szólna a muzsika.

Bár érződik, hogy még igencsak friss banda a Gauntlet Hair, viszont úgy tűnik, hogy van zenei koncepciójuk és a célközönségük is jól körülhatárolható.

Én személy szerint várom a következő megjelenő számukat. Lehet, hogy a későbbiekben lesz még szó a Gauntlet Hair-ről a HÁJPon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hajp.blog.hu/api/trackback/id/tr903156128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása